Lackeringen.              

 

 

För att minimera tiden hos lackeraren så lackade jag underrede, torped, bagage och coupé själv innan bilen kördes iväg.

 

 

Torpeden lackades och ovansidan instrumentbrädan lackades mattsvart. Sedan maskerades den och ovansidan lackades först med den blå basfärgen sedan maskades ytan som ses genom ventilationsgallret av och denna lackades med den vita basen och slutligen lades klarlacken på dom blå och vita ytorna.

 

 

Torpeden färdiglackad och klar.

 

Underedet lackades med Opel Rally Swartz. För att få ytan mer slagtålig mot stenskott så blandade jag i mjukgörare. Resultatet blev att den mattsvarta lacken blev högblank!?!?!

Kanske inte det väntade resultatet men färgen blev i alla fall lite flexiblare och kommer att stå emot stenskott bättre.

 

Bilen skall ha Z28 stripes och för att förbereda så mycket som möjligt så lades den vita stripefärgen i botten och sedan maskerades den av.

När ytan torkat mattades den ner.

Som maskeringstejp användes 3M.s Fine Line Striping Tape, denna har åtta stycken pull-outs i mitten vilket gör att det är lätt att få parallella linjer i den bredd man vill ha.

För att få raka linjer användes en magnetremsa av den typen som används till avtagbara reklamskyltar, denna mättes noggrant in och maskeringstejpen drogs kant i kant med den.

Instrumentbräda och synliga ytor under rutor lackades med en Hugger Orange kulör som plockats fram efter en färgmatchning mot klädseln.

 

Karossen klar för lackboxen.

Basen lackas på lösa delar.

Basen lagd, maskeringen bortagen och stripen träder fram,

Förstalagret klarlack läggs.

Mellanslipning gjord.

Sista lagret klarlack lagt.

Karossen ute i dagsljuset för första gången efter lack.

Jag är mycket nöjd med slutresultatet. Viktor X gjorde ett otroligt bra lackjobb och man fick verkligen lön för all möda som lagts ner på underarbetet.

 

 

 

 

Starten

Plåtarbete

Grundjobb

Lack

Inredning

Motor

Chassi

Montering

 

 

 

 

 

 

 

 

© 67pacecar.com