Underarbetet.               

 

 

 

Efter att svetsarbetet var klart var det dags att köra bilen till sin tillfälliga uppställningsplats där underarbetet före lack skulle utföras.

 

 

 

Som den tidsoptimist man är så trodde jag ju att det skulle klaras av på några veckor. Eftersom karossen stått primad under ganska många år och dessutom tidvis förvarats under ett plåttak med en presenning över sig hade det börjat krypa fram lite ytrost under primern. Det blev att slipa bort primern och polera upp ytan innan ny primer sprutades på.

 

Ren plåtyta börjar att oxidera nästan omgående så jag fick göra små ytor i taget plåt-rena och  läggaprimern så fort som möjligt

 

Jag tyckte att karossen såg väldigt rak och fin ut, men när jag påbörjade spacklingen så såg man att det fanns en hel del ojämnheter. Slipa och spackla så det blir jämnt och fint är ju inte helt lätt för en amatör. När jag hade lagt på spackel för fjärde gången och slipat av kände jag mig fortfarande inte nöjd med resultatet. Har en garagepolare som jobbat lite med att spackla och slipa, så lite experthjälp togs in. Fick lära mig lite om att slipa rätt och äntligen började dom rätta linjerna komma fram. Efter spacklingen sprutades hela karossen med primer och sedan med slipgrund.

 

 

 

Efter tre omgångar med slipgrund och mellanslipning börjar den nu bli klar för lackering. I stället för att det skulle ta några veckor är jag nu uppe i fem månader (puh). Då har hela karossen inklusive underrede och insida varit plåtren, blivit grundat och fogad.

Underarbete TAR tid och det gäller att inte fuska här för alla missar kommer att synas när topplacken är lagd. Det gäller att ha tålamod och att inte ge upp och börja slarva när man slipar igenom primern för femtioelfte gången.

 

Jag har valt att använda Spies Heckers  produkter.

 

Inköpslista:

2x2 kg Spackel.

2x3 liter Primer.

3x3 liter Slipgrund och härdare.

3x5liter Thinner.

2x5 liter Silicontvätt.

1 liter Ermine White Basfärg med härdere.

3 liter  Electron Blue Basfärg  med härdare.

1x5 liter Klarlack med härdare.

4 liter Opel Rally Swartz med härdare.

1 liter Hugger Orange inredningsfärg med härdare.

Slippapper i kornstorlek P80, P120, P320, P500

 

Totalt har färgkontot än så länge hamnat på ca 17 000:-

 

 

 

Starten

Plåtarbete

Grundjobb

Lack

Inredning

Motor

Chassi

Montering

 

 

 

 

 

 

 

 

© 67pacecar.com