Chassi.                   

 

 

Målsättningen med chassiet är att det skall ge bilen så bra väghållning som möjligt utan alltför avancerade ombyggnader. Hotchkis säljer en sats som dom kallar TVS-system som består av fjädrar och krängningshämmare för fram och bakvagn samt montagesats till detta. Denna sats har fått mycket bra betyg av flera användare.

 

 

 

 

Detta har kompletteras med en Guldstrandsmodifiering av övre länkarmsinfästningen fram och Poly-bussningar från Energy Suspension.

 

Föra att få ett originallikt utförande på länkarmsinfästningarna så valde jag att kapa av dom i stället för att borra nya hål. Det är ytterst viktigt att modifieringen utförs riktigt så att infästningarna hamnar på rätt ställe. För att få sänkningen riktig hämtade jag en mall på David Pozzis hemsida www.pozziracing.com där han förklarar hur man gör och vad man förbättrar i styrgeometrin.

 

 

Till att börja med svetsades en jigg ihop innan infästningarna kapades loss.

 

 

Infästningar kapades ner och passades in i dom nya hålen på jiggen.

Här ses skillnaden i höjd mellan original och en kapad infästning.

 

Gamla svetsar på ramen putsades av.

 

Ram och infästningar blästrades innan svetsningen. Dom kapade och svetsade infästningarna på plats och ramen klar för lack.

 

 

 

 

 

En detalj man ser på original ramar är vilken otroligt dålig finish man utförde fabrikssvetsarna med, man undrar ju om dom fick någon svetsutbildning över huvud taget innan dom sattes på jobbet.

 

 

Ramen grundmålad för lite extra finish så lades två omgångar med slipgrund  som mellan- och slutslippades.

 

 

 

Därefter lackades den med Spies Hecker Opel Rallye Schwarz Matt med en 30% tillsats av mjukgörare för att få en mer elastisk och slitstark yta, precis som med underredet blir resultatet ganska blankt tack vare mjugöraren.

 

 

I länkarmarna byttes busningar och kulbultar.

Länkarmarna blästrades och dom gamla bussningarna pressades ur och nya polyrethanebussningar från Energy Suspension pressades i.

Gamla kulbultarna demonterades och ersattes med nya från Moog.

 

 

Därefter fick dom genomgå samma behandling som ramen med primer och slipgrund.

 

Även länkarmar lackades i Opel Rallye Schwarz Matt.

 

 

För att kunna montera Corvette C5 bromsar behövs spindlar och nav från trumbromsar. Naven får svarvas ner något i ytterdiametern för att rymmas i bromsskivan.

 

 

 

 

Samtliga styrdetaljer blästrades och grundades och lackades sedan med Cast Iron Gray.

 

 

Nya hjulbultar, lager, tätningar och fettkoppar monterade på naven.

 

Nya framfjädrarna från Hotchkis.

 

 

 

 

 

 

Starten

Plåtarbete

Grundjobb

Lack

Inredning

Motor

Chassi

Montering

 

 

 

 

 

 

 

 

© 67pacecar.com