1969 Camaro SS/RS 350

 

Min första Camaro köpte jag 1982, Bilen hittades på Amerikanska Bildelar som låg vid Göteborgsvägen i Mölndal. Skicket var ganska hyfsat även om det fanns en del rost. Bilen är från början svenskåld genom GM Nordiska och hade den vanligt förekommande utrustningen för dessa bilar såsom Custom inredning, RS-utrustning, Apperance Guard group, Konsoll.

Första registrerade ägaren var Märta Johansson i Rättvik och sedan ytterligare 15 ägare innan jag köpte bilen. Vid köpet var den lackad röd med motiv på motorhuv och bakstam. Efter ett par månader lämnades den in på rostreparation och lack, kulören blev svart med ett par lager klarlack.

Bilen fixades ytterligare efter den tidens mode med vitt underrede och motorrum, röd drivlina och massor av krom. Bilen användes flitigt och flera bracket-tävlingar kördes, bästa tid blev 14,78 s och 148 km/h.

Under årens lopp så återställde jag den mot mer och mer orginalskick

1989 publicerades den i  Wheels Magazine nr.7

 

Bilen såldes 1989 till förmån för 82 Z28:an, köparen kom från Sundsvall, så småningom vidare ner till Stockholm där den rullade några år. Bilen hamnade sedan hos en i Camarokretsar inte helt okänd norrman som renoverade upp bilen igen och lackade den gul.

 

 

© 67pacecar.com